Ter herinnering aan:

Bert Metzger

Bert Metzger

15-06-1956
28-10-2023

Op zaterdag 28 oktober 2023 is Bert Metzger overleden. Wie zijn familie wil condoleren, kan onderstaand een blijk van medeleven of een mooie herinnering aan Bert achter laten. Op een later tijdstip wordt hier een mooi boek van gemaakt.

Abonneer
Laat het weten als er
31 Condoleances
Nieuwste
Oudste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Sonja, Alexander, Lorenz en familie,

Wat een enorm verlies is dit voor jullie.
Ik mocht in een ver verleden, tijdens een jaar samen studeren, genieten van samen leren, praten, lachen enz. Hij was mijn steun en toeverlaat. Decennia later bleek ik hem zo te missen dat ik hem weer zocht en vond. Nog steeds dezelfde Bert, niets veranderd, nog steeds maskerloos contact.
Dat hij er ineens niet meer is wil er bij mij niet echt in, dat zal voor jullie totaal anders zijn. Elk moment, gebeurtenis zonder jullie Bert, ondoenlijk lijkt me. Hopelijk lukt het mbv alle herinneringen en de liefde die altijd blijft.
En hopelijk reist Bert samen met Lyndsay tussen de sterren zoals ze afgesproken hadden.

Beste Bert,

De wereld is een bijzonder, mooi en warm mens verloren. Ik zie nog goed voor me hoe jij je bril altijd op een speciale manier weer recht op je neus zette, typisch Bert. Wat hebben we samen altijd gelachen en leuke dingen gedaan. Voor alle uitdagingen was er altijd wel een oplossing. Ik heb veel van je geleerd. Als jij er was ging ik altijd met veel plezier naar m’n werk en vlogen de dagen voorbij. Bert, dank voor alles en wellicht ooit tot ziens. Sonja, Alexander en Lorenz heel veel sterkte met het verlies van Bert.

Buddy, wat een gemis. Onze talloze gesprekken over duiken. Kan me nog herinneren dat jij als ervaren duiker, Sonja en Frank geïnfecteerd hebt met het duikvirus en later ook je kinderen. Als we samen waren, ook al hadden we een ander gespreksonderwerp, jij wist het altijd weer om te buigen naar het duiken. Je ‘ontwerp’ van de P2000 rebreather zal me altijd bij blijven.
Bert ik hoop dat ze ‘daarboven’ veel tropisch water hebben, dan zien we elkaar daar wel weer.
Sonja, Alexander, Lorenz, familie en vrienden, sterkte met dit enorme verlies.

Lieve Bert, mijn grote neef, al scheelden we maar 7 weken. Wat hadden we vroeger gezellige familiebijeenkomsten bij opa en oma Metzger! Wandelen in het bos, met Pasen eieren zoeken die de vaders daar verstopt hadden, enzovoorts. Ook hebben we een keer vakantie gevierd met jullie en ons gezin in Ouddorp. Dat was super gezellig! Nu ben je er niet meer en dat is een vreemde gewaarwording. Echter, je bent pas echt dood als je door niemand meer herinnerd wordt! Zolang ik leef zal ik je niet vergeten.
Veel sterkte Sonja, Alexander, Lorenz en Yara!!

Dat we samen zo klikten, dat was eigenlijk een beetje raar. Maar we hadden dezelfde humor, en dat was een prima begin. Geen bullshit maar gewoon rechtdoor. Samen met Sonja paste het stiekem nóg beter. Ik herinner me Bert als een lieve, sociale man, tolerant en oprecht. Een leuke kletsmajoor, waar ik graag naar luisterde en vreselijk om kom lachen. Wat wreed dat hij er nu niet meer is. Veel sterkte en kracht voor Sonja, Alexander, Lorenz en Yara

Lieve neef, je was zo moe op het laatst waardoor we geen herinneringen meer hebben kunnen ophalen.
Oudste kind van Joop en Mardi, oudste kleinkind van onze grootouders, vernoemd naar onze lieve opa Albertus Metzger. Wij hebben je uitgezwaaid donderdag, en je bent teruggekomen bij de Bron van waar we gekomen zijn, daar ben je met vreugde en liefde ontvangen door al die je voorgingen en waarmee je band van had.
Er is geen eind of begin, er is alleen herinnering.

Lieve Bert, mijn hemel, dat je er niet meer bent, onbegrijpelijk😓 wat hebben we mooie reizen samen gemaakt naar Indonesië en wat was je een verfen duiker… We zullen je lach, je humor en je mooie verhalen missen! Heb het goed daar……
Lieve Sonja, Alexander en Lorenz, pak je rust om dit verlies te verwerken, en maak Bert trots 👌🏼

Lieve Bert, wat een warme herinneringen aan jou als buurman, onze ‘papa Bert’… vele uurtjes koffie drinken, oppassen, knutselen en bespreken van de actualiteit. We zullen je missen! Lieve Sonja, Alexander en Lorenz, veel sterkte in de komende tijd. We denken aan jullie.

Dear,Sonja,Alexander,Lorenze,
Kees and Ineka , i’m very sorry to hear about the passing off Bert.
He was a friend of mine, a nice and an amusing person.
Sylvie, me and my daughters send all our profound sympathies and condolences.
Take care and be strong.
Lots of love from us 🙏

Laatst bewerkt op 27 dagen geleden door Paddy

Wat een fijne gezellige kerel was onze oud buur(t)man Bert.
We hadden vaak lange gesprekken over duiken, bootjes en het water!
Fijn dat jullie nog net de reis naar Amerika konden maken. Wie had kunnen
denken dat we hem een paar weken later al moeten missen.
Het was een prachtige respectvolle en waardige dienst. 
Heel veel sterkte de komende tijd Sonja, kinderen en overige familie.

Dierbare herinneringen blijven in ons hart. Gecondoleerd met het verlies van jullie Bert.
Reinier, Annuska, Viviène, Matthis Klein Paste

Lieve grote broer van me, een leven lang van elkaar leren deden wij samen via de telefoon. Altijd had je rake opmerkingen maar luisterde je ook zo fijn. Nu neem je nooit meer op met “Hi Sis”. Ik blijf herinneringen delen met wie er maar wil luisteren, ze zijn te mooi om voor mezelf te houden.

Dear Sonja,Alexander and Lorenze.We know it is a very very sad and heartbreaking moment for the family,and hard to except when one looses someone so so dear,for i have been down that road too.Bert was one of a kind,always had a smile on his face,gentle,cool,sweet,and a loving person.I have no doubts that he was a great dad and a good husband too.Sorry we were not able to attend the funeral due to very bad stormy weathers. Our deepest condolences to all the famalies.Marie,Will +family

Wij zijn enorm bedroeft over het overlijden van Bert. Bert laat een enorme leegte achter. Wij wensen jullie sterkte met het verwerken van dit verlies.

Lieve Sonja, Alexander, Lorentz en verdere familie,
Wat een hoop mooie herinneringen komen boven als ik aan Bert, mijn “oude” overbuurman, denk. En wat schrok ik toen ik hoorde van zijn ziekte. Zijn positiviteit en energie blijven me voor altijd bij. Helaas is het niet meer gelukt om de borrel (voor hem een cola ;-), samen te doen dus Sonja, die plannen wij samen om mooie herinneringen op te halen aan je lieve man! Ik ga hem missen…veel sterkte voor jullie allemaal.
Dikke knuffel,
Laura

Lieve Bert, ex lid van de lagere school hangmannen, mooie momenten beleefd met die kerels zoals Andre en Rob en mij tijdens evenementen en nog deze zomer Klassiek in het Zand. Jullie huis altijd open voor de jeugd en ook mijn dochter Milou van de partij in de veranda. Nu herenigd met Lindsay. We gaan je missen

Lieve Bert, ik ga je heel veel missen altijd de momenten dat je bij raam stond in je slaapkamer en zat de zwaaien naar mij als ik op schommel zit ik denk altijd aan je

Lieve Bert! Wat zal ik je missen bij onze dansavonden!
Sonja en zoons heel veel sterkte! Denk aan jullie! Knuffels Marliese

Zo onwerkelijk dat we Bert nooit meer zullen spreken…..

Bert kwam in ons leven toen Sonja met liefde in haar ogen vertelde over haar Bert. Hij was zo sociaal en amicaal dat het onmogelijk was om hem niet aardig te vinden. Bij hem vielen gesprekken nooit stil, kan een voor- maar ook een nadeel zijn haha. Het gezellig samen een whisky drinken zullen we gaan missen. 
Heel fijn dat we bij leven nog afscheid van hem konden nemen.

Lieve Sonja, Alexander en Lorenz wij wensen jullie veel sterkte met dit grote verlies.

Wat een verlies, wat een leegte, met woorden niet te beschrijven. Sonja, Alexander, Lorenz, heel veel sterkte de komende tijd.
Bert en ik waren al even bezig om een moment te vinden elkaar weer te zien, helaas heeft de tijd ons ingehaald. Hopelijk lukt dit alsnog met jullie.
Liefs Fay, Bo, Mace en Sky

To SONJA, Alexander, Lorenza, Kees and Ineka sorry to hear that Bert has passed away. Desmond, Christine ,Fanny and Kévin send all our deepest sympathies and condolence’s to the family Metzger.

Gecondoleerd Sonja, Alexander en Lorenz met dit enorme verlies.

We kennen Bert als een hele fijne (buur)man. Betrokken, meegaand en altijd in voor een praatje. De pretogen van Bert samen met zijn vriendelijkheid en interesse in je als mens, maakte van ieder praatje een herinnering die we zullen koesteren.
Enorm trots was hij op Sonja en zijn zonen, daar kon hij over blijven praten. Dat was zijn passie in onze ogen.

Wij zullen Bert missen en we wensen jullie veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies.

Gecondoleerd met het verlies van jullie geliefde echtgenoot en vader.
De woorden van David zeggen meer dan genoeg….Dank jullie wel ! Hij sprak veel over wat er gaande was de afgelopen maanden.
Probeert er voor Lorenz te zijn zoals jullie er voor hem waren.
Wij wensen jullie heel veel kracht en sterkte toe in deze moeilijke, verdrietige tijd.

lieve allen,
oprecht gecondoleerd met dit grote verlies. ongelofelijk hoé snel het nu is gegaan. na jullie prachtige reis, afgelopen maand door Amerika en dan deze prachtige foto zien, polorsteps lezen en dan nu opeen is hij er niet meer. Heel veel sterkte de komende dagen maar zeker ook voor de periode daarna. Ik ken Bert als super buurman, altijd een vriendelijk woord, geïnteresseerd in het wel en wee van ons en onze kinderen. een mooie scheve lach en pretoogjes. een warm en betrokken mens en een gouden karakter. trots op zijn vrouw nog trotser op zijn jongens. Samen hebben jullie een goed fundament neergelegd. Daar kunnen jullie op verder bouwen!

Door mijn vriendschap met Sonja deze lieve man leren kennen. Ook hem zag ik inmiddels als een vriend. Als ik hem nog had kunnen zien en spreken had ik hem willen bedanken voor zijn warmte, zijn gezelligheid, oprechte interesse, mooie verhalen en het heerlijke eten waar ik vaak van mee mocht genieten. Zijn dierbaren wens ik heel veel sterkte met dit grote verlies!

Bert, als ik denk aan ons gedeeld verleden dan zie ik -onder meer- talloze potjes tennis. We waren niet goed, maar wel heel fanatiek! Als nabijheid herinnering moet worden, dan denk je vaak: “Hadden we nog maar zus of zo …”. Dat kan nu niet meer. Wat blijft is een warme herinnering aan jou en een gedachte bij Sonja en jullie jongens.

Beste Sonja en familie. Verschrikkelijk wat jullie meemaken. Ik wil mijn medeleven uiten en jullie heel veel sterkte wensen.

Dag “oude buurman” Bert, je was een lieverd!
Heel veel sterkte voor Sonja en de jongens 💙

Lieve Sonja en familie, lieve buren,
Gecondoleerd met jullie lieve man en vader. Wat is het snel gegaan. Wat een gemis zal dit zijn voor jullie. Ook al kenden we hem niet goed, op de buurtborrels of op straat ontmoeten wij zeker altijd een goed mens wanneer we Bert zagen. Ontzettend veel sterkte en kracht gewenst. Liefs GertJan, Josine, Seth en Daphne (nr 29)

Beste Sonja en familie,

Wat een gemis en ook zo snel. De tekst op de rouwkaart – een goed mens- slaat wat ons betreft “de spijker op z’n kop”. Als een van de eersten sprak Bert ons in de zomer van 2015 aan in de straat, we woonden er toen net.Tot het laatste moment is dit zo gebleven. Altijd in voor een praatje en een vriendelijke “goeiedag”. Soms een korte groet, soms een wat langere babbel. Bert was een prettige buurman, altijd geinteresseerd en iets leuks om te vertellen. Zo zullen we hem ook herinneren. We wensen jullie veel sterkte en kracht toe.

Wat een top vader was Bert naar zijn kinderen. Als ik bij mn beste vriend lorenz kwam en Bert was aanwezig probeerde hij altijd iets goed mee te brengen. Leuke feitjes, wijze woorden of dingen om mee te geven waar wij allebei wat aan hadden. Zelf in de lastige tijden toen ik bij de familie metzger mocht blijven voor een slaaplek heb ik super erg wijsheid en ondersteuning gevonden bij Bert in de gesprekken die we samen hadden. Als ik over de vloer kwam voelde ik me altijd welkom en zag ik dat hij dingen meegaf en het goede probeerde naar zijn zoons en vrouw.

Mijn condoleances naar de familie en rust in vrede Bert.