Verhalen

Omdat het anders kan…

Omdat het anders kan…..
Als moeder van een stilgeboren kindje ben ik ook in mijn werk als uitvaartverzorger heel erg betrokken bij ouders die een kindje verliezen tijdens of net na de zwangerschap.
Ieder jaar brengen wij (helaas) tussen de 15 en 20 kindjes weg.
Daardoor hebben we veel ervaring gekregen juist op dit gebied en zien we ook waar verbetering mogelijk is, door het delen van kennis.
Want er kan zoveel meer op het gebied van opbaren als er met de bevalling bijvoorbeeld rekening wordt gehouden met een aantal dingen. Dus als we samenwerken vergroten we de kans op het waardevol afscheid nemen.
Daarom zijn we het afgelopen half jaar bezig geweest met het ontwikkelen van een bedrijf dat opleidingen gaat geven van professionals aan professionals. Kennis maken om te delen noemen wij dat.
We bieden cursusdagen op meer gebieden dan Stil geboren kinderen. bijv. ook op het gebied van Kinderen en rouw, betrokken spreken en laatste zorg.
Deze cursussen zijn niet alleen voor mensen uit het uitvaartvak, maar juist ook voor de andere beroepsgroepen die te maken hebben met de onderwerpen die wij bieden. Voor de cursus stil geboren kinderen zijn dat bijvoorbeeld kraamverpleegkundigen, verloskundigen, rouwtherapeuten, verpleegkundigen en iedereen die iets kan en wil betekenen bij Stilgeboorte.
Onze cursussen worden gegeven door mensen uit het vak, die echt iets kunnen toevoegen aan de betreffende cursus. Denk hierbij voor de cursus kinderen en rouw aan een psycholoog en een onderwijsdeskundige, een pastor, etc.
Maar juist ook de verhalen van de ervaringsdeskundigen tellen volgens ons mee bij het vergaren van kennis, zoals bij de cursus stilgeboren kinderen door ouders van een stil geboren kindje, een verpleegkundige die daar veel mee te maken heeft, enzovoort.
De naam van ons opleidingsinstituut is Regalia.
Regalia zijn de attributen waarmee een Koningskind mag regeren.
Dit is een bewuste keuze omdat we zien dat als iemand overlijdt de rouw eigenlijk regeert. En dat kan ook niet anders. Maar het is uiteindelijk de bedoeling dat we mensen helpen om de regie over het leven uiteindelijk weer over te pakken en ik geloof echt met heel mijn hart dat we dat kunnen doen als we SAMENWERKEN.
We geven deze cursussen in Renswoude, maar ook op maat en op locatie als het een heel team betreft en de eerste reacties zijn overweldigend. Vooral omdat we niet leren vanuit de theorie, maar vanuit de ervaring. Als we met elkaar kennis maken om te delen, dan kunnen we samen een verandering te weeg brengen.
In april staat er een cursus stilgeboren kinderen gepland. Wie weet is het iets voor jou of iemand in je omgeving.
Kijk voor meer informatie op www.regalia-opleidingen.nl

Deel dit verhaal

Lees andere verhalen