Jaap Goedegebuur

Mijn naam is Jaap Goedegebuur. Van huis uit ben ik een ondernemer, en sta ik vooral bekend als een cultuurbouwer en verbinder voor het team en de klanten. Na het overlijden van mijn vrouw in 2016, ben ik meer mijn hart gaan volgen. En ben ik op een bijzondere manier bij Simone Beijer terecht gekomen.

Uit mijn eerste huwelijk hebben we twee prachtige dochters (Felicia en Isabella) gekregen. Inmiddels ben ik opnieuw getrouwd, en zijn we als gezin weer compleet.
Ik luister graag naar jazz een klassieke muziek, daarnaast improviseer ik graag op de toetsen van een piano, maar je kunt me ook weleens vinden in een oude kerk achter het orgel.

Zoals hierboven al gezegd is In 2016 is mijn vrouw Florine overleden. Tot die tijd kende ik Simone niet, maar mijn schoonzus wel. Simone heeft ons in deze moeilijke situatie letterlijk bij de arm genomen op een manier die ik niet kende, maar die ik zo enorm heb gewaardeerd. En zeker hoe ze mijn dochters (Felicia toen 9 jaar en Isabella 6 jaar) op zo’n bijzondere wijze heeft begeleid. Ik kan me geen beter afscheid voorstellen, waar we het nog regelmatig over hebben. En sterker nog, wat er mede toe heeft geleid dat ik dit werk als een roeping ben gaan doen. En ik denk dat ik verder niet hoeft uit te leggen waarom ik dan bij Simone Beijer werk.😉

Ik ben uitvaartleider, alhoewel ik het woord uitvaartgids meer op zijn plaats vind. Wij begeleiden de nabestaande als een gids, maar de familie bepaald wat ze wel of niet willen toepassen in hun afscheidsproces. In het team hou ik ervan om te verbinden en te bouwen, met elkaar elke dag weer klaar te staan voor families die op dat moment één van de meest moeilijke momenten meemaken en moeten doorstaan. Omdat wij ons werk met hart en ziel doen, moet je ook op elkaar kunnen steunen en terugvallen.

Het mooist van dit werk vind ik het ‘er zijn’ voor de nabestaande. Uit eigen ervaring weet ik dat er veel op je afkomt, en dan is het fijn dat alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd wordt, zodat het afscheid nemen van je dierbare de volle aandacht krijgt die het verdient.

Waarom ik bij Beijer Uitvaartzorg werk?
De manier van omgaan met de dood, verschilt nogal per uitvaartonderneming. Ik denk dat wij het hier anders doen. Als je het niet vanuit je hart kan doen en het als een baan ziet waar je geld mee kan verdienen, dan ben jij bij Simone aan het verkeerde adres.
Hier leer je door je knieën te gaan, als er kinderen bij betrokken zijn. En brengen wij een beetje licht en warmte, ook al is het een verdrietige moeilijke tijd voor nabestaanden. En nog veel meer, maar dan kan je beter een keer met mij afspreken omdat allemaal te horen. 😉

Samen brengen we een beetje licht, daar waar het donker is.