Jan Schreuder

Mijn naam is Jan Schreuder. Ik ben de vader van Simone. Getrouwd met Ria en samen hebben we naast Simone, die de oudste is, nog 2 zoons en in totaal 3 kleindochters en een kleinzoon.

Inmiddels ben ik met pensioen, maar werk ik nog regelmatig voor mijn oude werkgever door gereedschap voor te maken of materialen naar een bouw te rijden.

Bij Simone help ik waar nodig. Vooral samen met één van de dames van de laatste zorg om mensen te verzorgen, in de kist te leggen en te vervoeren.
Of ik ga mee als assistent tijdens een uitvaart, deel de liturgieën uit, zet het geluid bij het graf en sta bij de deur op de mensen welkom te heten of wel thuis te wensen.

Ik had nooit gedacht dat ik dit werk zou gaan doen, maar ik vind het heel mooi om met de rest van het team mensen echt hulp te geven die ze nodig hebben. En ik vind het mooi om als “opa Jan” de kleine kinderen mee te laten helpen met spullen dragen of klaarzetten. Vaak leidt dat ze af en vinden ze het heel fijn dat ze iets mogen doen.
Het team helpt elkaar niet alleen als het op werken aan komt, maar is er ook voor elkaar op andere manieren. We lachen en huilen met elkaar en dat maakt het werk, hoe gek het ook klinkt, ook leuk.

Samen brengen we een beetje licht, daar waar het donker is.