Leontine Benus

Mijn naam is Leontine Benus en mag bij Beijer Uitvaartzorg één van de uitvaartleiders zijn. Ik ben getrouwd en wij hebben twee dochters die al op eigen benen staan. In mijn vrije tijd trek ik er graag op uit met mijn man en zoeken we de mooie plekjes op van ons mooie Nederland of daarbuiten. Ik verlies me graag in een boek of laat m’n creativiteit stromen om nieuwe dingen te ontwikkelen.
Van oorsprong ben ik een echt onderwijsmens. Ik ondersteun graag grote en kleine mensen om een volgende stap te maken, zodat ze zelf weer verder kunnen. Dat maakt ook dat ik, naast uitvaartleider, de kartrekker mag zijn van een dochteronderneming van Beijer Uitvaartzorg; Regalia coaching en opleidingen. Een leerplatform dat een leergemeenschap creëert, die met elkaar willen samenwerken, zodat de dood geen taboe meer is.

Als uitvaartleider wil ik er zijn voor jou als jij het even niet weet. Want als je iemand verliest, is dat een enorm ingrijpende gebeurtenis. Je krijgt te maken met gevoelens die je misschien nog niet kende of die gevoelens oproepen die niet fijn zijn. In één klap kan het gevoel van vertrouwen en veiligheid verdwenen zijn. Dan is het fijn dat je mensen om je heen hebt die een beetje licht schijnen op deze onbekende weg. Ik wil graag de drager zijn van dat lampje en wat licht schijnen op die donkere weg, zodat je ontzorgd wordt bij het regelwerk en een luisterend oor hebt om je verhaal te vertellen.

Dat doe ik uiteraard niet alleen, maar als onderdeel van een geweldig team. Een team dat betrokken is, er wil zijn voor die ander, op maat wil werken en waar ruimte is voor verschillen zodat eenieder in zijn/haar kracht komt te staan.  Dit team, het geheel, is meer dan de som der delen. Samen lopen we een stukje met je op en maken we, zoals Simone zo mooi zegt, ‘van het verdriet van nu een mooie herinnering voor later’.

Samen brengen we een beetje licht, daar waar het donker is.