Simone Beijer

Ik ben allereerst echtgenote van Geurt, moeder van twee prachtige volwassen dochters Ilse en Janine en inmiddels ook schoonmoeder van Thomas. Zij zijn het belangrijkst in mijn leven. Mijn ouders leven gelukkig nog en ik ben grote zus, schoonzus en tante. Daar ben ik trots op en geniet ik ook erg van. Ik ben een familiemens en iemand die vriendschappen koestert. En daarom kan ik ook heel goed begrijpen hoe het moet zijn om iemand waar je intens veel van houd te moeten loslaten.

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat we op aarde zijn om een ander te helpen. Want wanneer je een ander helpt, al is het een oud vrouwtje met oversteken, krijg je daar zelf een goed gevoel van. Het maakt je op de een of andere manier gelukkig. Mij in ieder geval wel.

Maar waarom ben je uitvaartondernemer, daar zijn er toch al genoeg van?
Deze vraag is mij regelmatig gesteld en hierop geef ik steevast hetzelfde antwoord, namelijk:

“Ik kreeg ooit de vragen, waar kan jij echt om huilen? Wat raakt je en wat kan je goed?
Want daar ligt je bestemming, oftewel daar ben je voor gemaakt.
Ik kan huilen om beschadigde mensen, om mensen die radeloos zijn van verdriet en wat ik het liefste wil is ze helpen.
Waarmee? Ik kan goed organiseren, spreken, maar nog belangrijker ook luisteren….en onder woorden brengen wat een ander bedoelt.  En die talenten wil ik inzetten om mensen te helpen.

Zo kwam ik op uitvaartverzorging en begon ik een paar jaar geleden mijn eigen bedrijf als uitvaartondernemer. En geloof me: ‘leuk om te doen’ is niet de juiste omschrijving, maar het is wel enorm dankbaar werk. Het maakt dat ik bij mag dragen aan een klein stukje troost brengen. Licht brengen daar waar het donker is”.

Ik ben christen.  Wat absoluut niet betekent dat ik alleen maar christelijke uitvaarten doe.  Maar wat het voor mij wel betekent is dat ik liefde en vriendschap mag en kan weerspiegelen naar de mensen om mij heen, ongeacht hun geloof, of levensovertuiging. Dat ik ze het gevoel mag geven dat ze begrepen en gewaardeerd worden om wie ze zijn en een beetje Licht mag schijnen, daar waar het nodig is.

Ik ben niet vroom, beter dan een ander of oordelend. Ieder mens is in mijn ogen een wonder en waar je ook vandaan komt en wat je ook gevormd heeft tot wat je nu bent, je bent geliefd. En net zo belangrijk als iedereen.

Met dat respect voor anderen voer ik, inmiddels samen met mijn prachtige team, mijn vak uit, voor iedereen die mij vraagt om een begrafenis of crematie te verzorgen.

Samen brengen we een beetje licht, daar waar het donker is.