Uitvaartdienst

Warme, liefdevolle en herkenbare uitvaartdienst

Wanneer de overledene kerkelijk betrokken is geweest, zal een dominee de dienst leiden en samen met jullie deze dienst ook vormgeven. Wij verzorgen dan vaak in samenspraak met de dominee of koster van de kerk, de liturgie, de muziek, de uitvaartdienst, etc.

Toch gebeurt het ook vaak dat mensen niet kerkelijk verbonden of niet gelovig zijn. Veel uitvaartondernemers huren dan een ceremonieel spreker in om de uitvaartdienst te leiden. Wij doen dit met liefde zelf voor jullie.

Een uitvaartdienst mag persoonlijk zijn

Samen geven we vorm aan een uitvaartdienst die in onze ogen heel persoonlijk en herkenbaar moet zijn. Ieder mens is namelijk uniek en jullie dierbare had eigen voorkeuren en een eigen karakter. En die mogen juist naar voren komen tijdens het afscheid. In bijvoorbeeld muziek en foto’s. Niets is gek, zolang we samen maar uitleggen waarom dit bij jullie dierbare past en welke herinnering het oproept. En we kunnen wel vertellen wanneer iemand geboren is en waar ze hebben gewoond, maar veel liever staan we met jullie stil bij wat diegene nu zo speciaal maakte. Wat de mooiste, maar ook de grappigste herinnering is die jullie hebben en wat je nooit, maar dan ook nooit, meer zal vergeten. Hoe je diegene waar je nu afscheid van neemt voor altijd in je hart bewaart.

Het kan zijn dat je het liefst zelf iets wil zeggen, maar het niet durft. Dan moedigen wij je aan het op papier te zetten zodat wij het bijvoorbeeld voor je kunnen voorlezen. Alles is mogelijk.

Kinderen en de uitvaartdienst

We maken op allerlei manieren ook ruimte voor de betrokken kinderen. Zodat zij het ook ervaren als hun afscheid van diegene waar ze zoveel van hielden. Want eigenlijk is niets belangrijker dan dat kinderen zich gezien en gehoord voelen. Zodat hun verdriet een plekje kan en mag krijgen.

vlinders

“Loslaten doe je beetje bij beetje… Tot aan het moment dat alleen herinneringen nog vastgehouden kunnen worden.”

Laatste wensboekje

Met zorg samengesteld en eenvoudig in te vullen om jou te helpen hierover na te denken.