Uitvaarthuis

Uitvaarthuis Renswoude

Afscheid nemen kan maar 1 keer en moet daarom niet alleen zo veel mogelijk volgens uw wensen plaatsvinden, maar mag zo persoonlijk mogelijk en vooral ook zo laagdrempelig mogelijk.
Dit is één van de redenen dat ik, Simone Beijer, al langer de wens had om een eigen uitvaarthuis te hebben. Een huis, dat voor mensen in rouw even een extra thuis mag zijn, dat warmte uitstraalt en waar liefde centraal staat.

Daarom ben ik enorm blij dat we in december 2020 ons bedrijf hebben kunnen verhuizen naar
De Hooge Hoek 4 te Renswoude. Een gebouw met 2 verdiepingen, waar we boven onze kantoren hebben en beneden alle voorzieningen hebben getroffen voor afscheid nemen in huiselijke sfeer.

Boskamer en Heidekamer

Niet iedereen kan of wil namelijk thuis opbaren en 1 keer per dag een half uurtje op bezoek in een aula is ook niet altijd fijn. Zeker niet als het wel anders kan.
Daarom hebben wij 2 “huiskamers” ingericht waar de overledene (afgeschermd) is opgebaard en u niet alleen zo lang kunt blijven als u wilt, maar ook zo vaak kan komen als u wilt.

Voor zowel de boskamer als de Heidekamer zijn drie sleutels beschikbaar. Dus wanneer u met meerdere familieleden/gezinnen bent, kunt u ook ieder een eigen sleutel krijgen, waarmee u 24 uur per dag in- en uit kan lopen, maar ook bezoek ontvangen.
Koffie, thee en frisdrank worden gratis verstrekt en kunt u in de centrale keukenruimte pakken, zoveel u wilt. Wanneer u zelf iets te eten mee heeft genomen of bijvoorbeeld besluit een wijntje te drinken, is er servies beschikbaar. En afwassen hoeft niet, dat doen wij voor u.

Ook aan meekomende kinderen is gedacht, hiervoor is in het huis een troostkoffer met allerlei knutselmateriaal beschikbaar om bijvoorbeeld een tekening te maken voor degene die is overleden.

In de kamers staat ook een bluetooth muziekinstallatie, zodat u via uw telefoon de muziek op kunt zetten waar u graag naar luistert. Uiteraard is er in het hele huis WIFI-beschikbaar.
Kortom, alles is er aan gedaan om een warme en intieme plaats te creëren waar afscheid nemen op uw eigen manier mogelijk is.

Opbaarruimte

Niet iedereen heeft behoefte aan een eigen familiekamer en vindt af en toe een rouwbezoek ook voldoende. Ook daar hebben we rekening mee gehouden. Naast de beide familiekamers beschikken wij over een centrale koeling en een opbaarruimte, waar een rouwbezoek op afspraak mogelijk is. Voor deze bezoeken is er een centrale ruimte waar een kopje koffie/thee gedronken kan worden, terwijl in de opbaarruimte in privacy afscheid genomen kan worden.

We hopen dat Uitvaarthuis Renswoude er toe mag bijdragen dat mensen de tijd krijgen om afscheid te nemen op de manier die bij ze past. Want ook afscheid nemen is herinneringen maken en die mogen naast verdrietig juist ook goed, liefdevol en warm zijn.

vlinders

Ik kan niet mee naar de overkant, maar ik breng je tot aan de brug. Ik zal zwaaien tot jij daar bent beland en dan pas ga ik terug.”

Laatste wensboekje

Met zorg samengesteld en eenvoudig in te vullen om jou te helpen hierover na te denken.