Muziek

Muziek tijdens de uitvaart

Juist met muziek kan heel duidelijk een sfeer gecreëerd worden. De overledene had vast een eigen muzieksmaak waar wat van terug gehoord mag worden tijdens de uitvaart. Maar ook de nabestaanden willen soms hun verdriet en gevoel uitdrukken in muziek. een zelf gekozen muziekstuk na een persoonlijke toespraak kan heel indrukwekkend zijn. .

Natuurlijk kan er livemuziek gespeeld worden op bijvoorbeeld orgel, piano of gitaar. En is het mogelijk om een zanger of zangeres te laten komen. Maar steeds vaker wordt er ook gekozen voor muziek vanaf cd of usb. En hierin is de keuze enorm. Er bestaat op internet zelfs een top 100 voor uitvaartmuziek. Maar… wij willen benadrukken dat een lied niet perse droevig hoeft te zijn. Het draaien van een bepaald nummer waar oma of opa bijvoorbeeld altijd direct op begon te dansen of mee te zingen kan ook prachtig zijn.

Maar vaak geven we met muziek iets aan elkaar mee. Troost, verdriet, maar ook dankbaarheid. Juist de keuze van de muziek maakt een uitvaart persoonlijk en uniek. Sommige nummers komen altijd terug, maar af en toe wordt er iets gekozen wat niet vaak voorkomt, toch maakt het altijd indruk omdat het bij de persoon past waarvan afscheid wordt genomen.  

Onderstaand vind je een paar (soms minder bekende) zeer uiteenlopende nummers:

Christelijke muziek

Algemene muziek

Kinderliedje

“Samen maken we van het verdriet van nu, een mooie herinnering voor later.”