Rouwvervoer

Rouwvervoer

Vroeger werd een overledene op de dag van de uitvaart meestal vervoerd met paard en wagen en later met een zwarte rouwauto.

Wat betreft rouwauto’s is er tegenwoordig veel meer mogelijk, al kiezen de meeste mensen nog steeds tussen een zwarte, witte of grijze rouwauto. Maar voor een echte autofan, is er ook te kiezen tussen merken en uitvoeringen. Hier hangt vaak een ander prijskaartje aan. Maar de mogelijkheid is er wel.

Rouwbus

Een bijzondere manier van vervoer is ook de rouwbus. Dit is een bus waarin een groep nabestaanden kan worden vervoerd, maar waar de overledene ook in vervoerd wordt. De mensen zitten dus al het ware om de overledene heen voor de laatste rit. Het is een mooie manier van vervoeren, zeker wanneer een uitvaart iets verder uit de buurt plaatsvind. De hele uitvaart wordt op deze manier echt gezamenlijk beleeft. De rouwbus laten wij meestal komen via Rouw V.I.P. uit Ede.

Paard en wagen

Tegenwoordig zien we het paard en wagen niet veel meer, maar het is nog wel steeds mogelijk. Denk aan een zwarte of witte rouwkoets, maar een platte boerenwagen met paard ervoor. Kijk maar eens voor de mogelijkheden op de site van stalhouderij Wijnand Hazeleger.   

Zelf overbrengen

Het overbrengen van een overledene vanuit het ziekenhuis of verpleeghuis naar huis, of vanuit huis naar de aula om daar op te baren, doen we vaak zelf. We beschikken over een compleet ingerichte rouwbus waarmee we de overledene respectvol, maar toch ook op een persoonlijke manier begeleiden en overbrengen. 

vlinders

“Samen maken we van het verdriet van nu, een mooie herinnering voor later.”