Voorregeling

Wanneer het jullie wens is dat de gehele uitvaart via mij en mijn team verloopt, kunnen jullie na het overlijden van jullie dierbare uiteraard bellen. Het is echter wel belangrijk dat er voor die tijd een arts is geweest, die het overlijden vaststelt en een verklaring opstelt. Dit is nodig om het overlijden te kunnen melden bij de gemeente waarin jullie dierbare is overleden. Thuis zal de huisarts dit doen, wanneer het overlijden in het ziekenhuis of een verpleeghuis heeft plaatsgevonden zal de dienstdoende arts ter plaatse dit vast stellen. Nadat dit gebeurd is, kunnen jullie het overlijden melden bij ons.

Bel: 0318 – 57 44 24

Dit nummer is dag en nacht bereikbaar, wanneer er echter niet direct wordt opgenomen, spreek dan de voicemail in en er wordt zo snel mogelijk naar je terug gebeld. De telefoon wordt aangenomen door één van onze uitvaartleidsters.
Zij nemen telefonisch al een paar zaken door, bijvoorbeeld of jullie betrokken willen zijn bij de laatste verzorging van de overledene. En waar jullie willen opbaren.
Thuis, in een 24-uurskamer of een rouwcentrum.
N.B.: Wij kunnen gebruik maken van nagenoeg ieder rouwcentrum in de regio. U bent vrij in uw keuze hierin.

Daarna zullen wij langskomen om de meest belangrijke dingen vast met jullie door te nemen. Hiervoor kunnen jullie alvast wat zaken klaarleggen/bij de hand houden:

  • Kleding waarin de overledene opgebaard mag worden
  • ID-bewijs van de overledene
  • Eventuele uitvaartpolissen
  • Laatste wensenboekje/-formulier indien dit er is.
  • Adressen voor het versturen van de rouwkaarten

Eenmaal bij jullie thuis zullen we eerst bespreken waar en wanneer de uitvaart zal plaatsvinden en samen de tekst voor een rouwkaart vaststellen, zodat deze gedrukt en verstuurd kan worden naar mensen die jullie graag bij de uitvaart willen hebben.

vlinders

Ik kan niet mee naar de overkant, maar ik breng je tot aan de brug. Ik zal zwaaien tot jij daar bent beland en dan pas ga ik terug.”

Laatste wensboekje

Met zorg samengesteld en eenvoudig in te vullen om jou te helpen hierover na te denken.