Afscheidsfoto- of videograaf

Uitvaart vast laten leggen

Steeds vaker kiezen mensen ervoor op de uitvaart vast te laten leggen. Dit kan om verschillende redenen.

Zeker wanneer er kleine kinderen bij betrokken zijn, die hun vader, moeder, broertje of zusje moeten missen, is het fijn om iets te hebben wat ze wanneer ze groter zijn, altijd nog eens kunnen bekijken. Vaak herinneren kleine kinderen zich namelijk nauwelijks of niets van de uitvaart.

Maar zo gebeurde het ook dat een oudere heer met dementie zijn vrouw moest begraven. Er werd toen gekozen voor een videograaf, want de kans dat deze meneer morgen niet meer wist dat zijn  rouw was overleden, was groot. Zo konden zijn kinderen en kleinkinderen, maar ook de verzorging in het verpleeghuis, hem altijd laten zien, dat zijn vrouw echt niet meer op bezoek zou komen. En snapte hij waarom.

Soms willen mensen gewoon graag een document zodat het mogelijk is de uitvaart nog eens te bekijken. Maar ook als een overlijden heel plotseling is geweest en de nabestaanden min of meer in shock zijn,  is het goed om de uitvaart vast te leggen.

Kortom er zijn genoeg redenen op te noemen waarom het fijn is dat er een fotograaf of videograaf aanwezig kan zijn tijdens een uitvaart. Toch snappen wij heel goed dat het wat vreemd kan voelen.
Ook omdat mensen bij een fotograaf een bepaald beeld hebben van iemand die constant opvallend aanwezig is om alles vast te leggen. Het tegendeel is echter waar. Vanaf de achtergrond, nauwelijks waarneembaar, wordt de uitvaart vastgelegd en zijn ook de mooie en bijzondere momenten waarin mensen elkaar troosten nog eens terug te zien.

De foto’s worden vaak aangeleverd op usb met daarbij ook een compilatie vd mooiste foto’s in volgorde van de uitvaart, ondersteunt met de muziek die tijdens een dienst gedraaid wordt. Een dvd wordt ook altijd compleet gemonteerd afgeleverd. Voor deze bijzondere diensten werken wij onder andere samen met Rene Kramer van Afscheidsfotografie en Arthur Ike van AR video.  

cremeren

“Samen maken we van het verdriet van nu, een mooie herinnering voor later.”