Locaties condoleance en/of afscheidsdienst

Locaties voor een afscheidsdienst of condoleance

Wanneer de overledene naar de kerk ging of aan een kerk verbonden was, wordt de dienst vaak geleid door een dominee of voorganger. Dit kan in het betreffende kerkgebouw of in de aula nabij de begraafplaats/het crematorium. Vaak hangt dit af van het aantal genodigden dat naar de dienst komt. Bij veel mensen wordt eerder voor de kerk gekozen.

Wanneer er geen verbinding met kerk of geloof is, hebben mensen vaak het idee dat ze eigenlijk automatisch gebruik moeten maken van een aula. Dit is echter niet perse het geval. Steeds meer horecagelegenheden met een grote zaal bieden niet alleen ruimte voor het houden van een condoleance voorafgaand of na een uitvaart. Maar geven ook de mogelijkheid voor het houden van de afscheidsdienst.

Maar ook wanneer een dienst in een kerk of aula is gehouden is het mogelijk om na de uitvaart alsnog een horecagelegenheid te boeken voor een informeel samenzijn/condoleance in een wat warmere sfeer.

Wil je meer informatie over de horecagelegenheden die deze mogelijkheid bieden in de regio? Neem dan gerust contact met ons op. 

kerk

“Samen maken we van het verdriet van nu, een mooie herinnering voor later.”